Sadnice jagoda

Jagoda je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice ruža). Cveta više puta u godini i služe kao biljke indikatori za ispitivanje virusa.
Nega jagoda na foliji sastoji se u prihranjivanju preko lišća (folijarna prihrana) i to u 4 - 5 navrata tokom vegetacije. Zaliva se orošavanjem (veštačkom kišom) ili površinski, sistemom kap po kap. Međuredni prostor čisti se od korova, a kasnije se postavlja i malč (pšenična slama najčešće).

Prodaja sadnica jagoda Roksana

Sadnice jagoda - Roksana

Jedna od najprinosnijih sorata jagode, čvrstih plodova, namenjenih za prodaju na udaljenim tržištima. Roksana ima veoma krupne, uniformne, atraktivne plodove, izduženokupastog oblika, srednje konzistencije, jarko crvene boje, dobrog ukusa i visoke komercijalne vrednosti. Vrlo je prinosna u jesenjoj proizvodnji i u hidroponskoj proizvodnji u vrećama. Prosečna masa ploda je 26-28 grama. Odlično uspeva na većim nadmorskim visinama i nižim dnevnim i noćnim temperaturama.

Sadnice jagoda Alba

Sadnice jagoda - Alba

Vrlo rana sorta koja u odnosu na najranije poznate sorte ne kasni ni dana sa zrenjem, ili pristiže samo dan, ili dva posle najranijih sorti. To je vrlo krupna sorta, konusnih, vrlo uniformnih, jarko crvenih i sjajnih plodova, sa malim čašičnim listićima i veoma lepim vizualnim utiskom. Ova sorta veoma dobro rađa i u drugoj godini nakona sadnje, tokom čitavog perioda berbe. Kvaltet plodova je dobar i veoma postojan, tako da izuzetno podnosi transport i manipulaciju. Prosečna masa ploda je 27-30 g, ali puno i vrlo krupnih plodova i preko 50 g. Berba ne traje duže od desetak do petnaest dana, sa vrlo ujednačenim kvalitetom od početka do kraja. Sorta je prvenstveno namenjena za izvoz na udaljena tržišta, poput Rusije, jer su plodovi čvrsti.

Sadnice jagoda Asia

Sadnice jagoda - Asia

Plodovi jagode "Asia" su atraktivni, krupni, konusni, vrlo uniformni, izuzetne jarko crvene boje i sjaja, sa vrlo atraktivnm čašičnim listićima. Zahvaljujući visokom sadržaju šećera i izbalansiranom odnosu kiselina ukus je izuzetno dobar. Iako plodovi nisu visoke čvrstoće, u berbi ne nastaju ozbiljniji problemi i oštećenja. Prosečan prinos po biljci u dobrim uslovima je 0,9 do 1,1 kg. Prosečna masa ploda, 26 do 30 grama. Odlične je otpornosti na izmrzavanje od niskih zimskih temperatura.

Scroll