Sadnice Japanske Jabuke

Japanska jabuka - Kaki osim što je izuzetno zdrava i izdržljiva, pažnju privlači i lepota drveta, posebno zimi kada na golim granama, ostaju samo narandžasti plodovi.

U zavisnosti od vrste, plod može biti okrugao, ovalan ili kruškolik. Boja mu je žućkasta, narandžasta ili crvenkasta, nalik paradajzu. Ukus podseća na mešavinu kajsije i breskve. Da bi se osetio u potpunosti, plod treba da bude što zreliji i tada je sočan, sladak i može da se jede kašičicom. Nedovoljno zreo ima opor ukus, zbog velike količine tanina.

Svež plod pomaže kod zatvora i upale creva, poremećaja u varenju. Pomaže i kod hemoroida, bolesti želuca, masne jetre, slabog izlučivanja žuči i hipertenzije.

U ponudi imamo jednogodišnje i dvogodišnje sadnice japanske jabuke .
Visine sadnica su od 1.5m – 2,5 m, izuzetnog korenovog sistema i prečnika stabla od 2-3 cm.

Japanska jabuka Tipo

Japanska jabuka - Tipo

Japanska jabuka "Tipo" spada u otpornije sorte, srednje je krupnoće. Plod je crveno narandžaste boje, aromatičnog je ukusa.
Idealna sorta za uzgoj u našim krajevima.

Japanska jabuka Vanilija

Japanska jabuka - Vanilija

Japanska jabuka "Vanilija" je odlična sorta za gajenje u našim uslovima.
Razmak sadnje sadnica kaki jabuke je 2,5 x 2,5 m. Plodovi su jako krupni, okruglastog oblika, ponekad malo zašiljeni. Odlični za skladištenje.
Sazrevaju krajem novembra meseca.

Japanska jabuka Jiro

Japanska jabuka - Jiro

Japanska jabuka "Jiro" je srednje krupna sorta, okruglasto-spljoštenog oblika, kožica je u vreme berbe žutonarandžaste boje, meso je žuto narandžasto, plodovi su tvrdo jestivi, dobrog okusa. Stablo je srednje bujnog rasta. Ssazreva početkom decembra, sklona je opadanju plodova.

Japanska jabuka Hiratana

Japanska jabuka - Hiratana

Japanska jabuka "Hiratana" je sitnija sorta u odnosu na prethodne, crveno narandžaste boje, otporna na niske temperature do -15 stepeni.
Plod je srednje krupan, spljošteno-uglast, u vreme berbe je žute ili narandžaste boje. Meso kad omekša postaje narandžasto, odličnog je ukusa, Sazreva ranije u odnosu na druge sorte japanske jabuke. Srednje bujnog je rasta.

Scroll