Sadnice kestena

Drvo kestena kasno cveta, odlična je ispaša za pčele i tada jedini izvor polena i nektara. Kestenov med je vrlo lekovit i pomaže kod gastritisa, štiti jetru, doprinosi boljoj cirkulaciji.
U septembru, kada plodovi sazrevaju, mogu se lako otresti, ili se sačeka da sami popadaju s drveta. Vađenje plodova iz omotača pospešuje se tako da se prikupe i stave na gomilu i tako ostave nekoliko dana. Plodovi nakon nekoliko dana dodatnog zrenja sami ispadaju iz omotača i tada su i ukusniji.

http://japanskajabuka.rs/wp-content/uploads/2017/10/prodaja-sadnica-kestena-marun-250x250.jpg

Sadnice kestena - Marun

Japanska jabuka "Tipo" spada u otpornije sorte, srednje je krupnoće. Plod je crveno narandžaste boje, aromatičnog je ukusa.
Idealna sorta za uzgoj u našim krajevima.

Sadnice kestena Marsol

Sadnice kestena - Marsol

Japanska jabuka "Vanilija" je odlična sorta za gajenje u našim uslovima.
Razmak sadnje sadnica kaki jabuke je 2,5 x 2,5 m. Plodovi su jako krupni, okruglastog oblika, ponekad malo zašiljeni. Odlični za skladištenje.
Sazrevaju krajem novembra meseca.

Japanska jabuka Jiro

Sadnice kestena - Maraval

Japanska jabuka "Jiro" je srednje krupna sorta, okruglasto-spljoštenog oblika, kožica je u vreme berbe žutonarandžaste boje, meso je žuto narandžasto, plodovi su tvrdo jestivi, dobrog okusa. Stablo je srednje bujnog rasta. Ssazreva početkom decembra, sklona je opadanju plodova.

Scroll