Sadnice kivija

Japanska jabuka - Kaki osim što je izuzetno zdrava i izdržljiva, pažnju privlači i lepota drveta, posebno zimi kada na golim granama, ostaju samo narandžasti plodovi.

U zavisnosti od vrste, plod može biti okrugao, ovalan ili kruškolik. Boja mu je žućkasta, narandžasta ili crvenkasta, nalik paradajzu. Ukus podseća na mešavinu kajsije i breskve. Da bi se osetio u potpunosti, plod treba da bude što zreliji i tada je sočan, sladak i može da se jede kašičicom. Nedovoljno zreo ima opor ukus, zbog velike količine tanina.

Svež plod pomaže kod zatvora i upale creva, poremećaja u varenju. Pomaže i kod hemoroida, bolesti želuca, masne jetre, slabog izlučivanja žuči i hipertenzije.

U ponudi imamo jednogodišnje i dvogodišnje sadnice japanske jabuke .
Visine sadnica su od 1.5m – 2,5 m, izuzetnog korenovog sistema i prečnika stabla od 2-3 cm.

Prodaja sadnica kivija Hejvord

Sadnica kivija - Hejvord

Sorta kivija "Hejvord" je odličnog kvaliteta, veoma krupna, ovalnog oblika. Pokožica je tanka, braon boje. Plodovi su sočni, svetlo zeleni. Mogu se dugo čuvati. Može se saditi u špaliru, ali i kao pergola, na rastojanju 1,5 - 2 m. Obavezan je oprašivač i to jedan oprašivač na 1- 4 biljke.
Sazreva krajem oktobra.

Sadnice kivija Bruno

Sadnice kivija - Bruno

Sadnice kivija Bruno raste u visinu od 3 – 8m. Meso ploda je svetlo zeleno, kiselkasto slatkog ukusa. Pokožica je svetlo braon boje.
Bere se tokom oktobra. To je ženska biljka.

Sadnice kivija Matua

Sadnice kivija - Matua

Stablo kivija "Matua" je bujno. Obično se po 3 prašnička (muška) cveta nalazi u cvasti. Cveta obilno. Cvetanje počinje ranije i traje duže. Pogodna je kao oprašivač za sorte Abbott, Elizabeth i Allison koje ranije cvetaju.

Scroll