Sadnice kupine

Kupina je višegodišnja listopadna polužbunasta biljka, koja ima višegodišnji korenov sistem i jednogodišnje ili dvogodišnje lastare, pripada familiji ruža i rodu Rubus.
Plod kupine se koristi u ishrani kao voće, služi za pravljenje sokova, džemova, vina i sl. Lišće kupine se koristi u raznim čajevima, koji imaju blagotvorno dejstvo na snižavanja krvnog pritiska i nivoa šećera ukrvi.

Sadnice kupine Čačanska bestrna

Sadnice kupine - Čačanska bestrna

Kupina Čačanska bestrna je poluuspravna, bestrna sorta. Bujna je i formira od četri do pet izdanaka.
Plodovi sazrevaju od kraja jula do kraja avgusta, veoma su krupni (preko 9 grama), izduženog cilindričnog oblika, sjajno crne boje, dobrog kvaliteta. Plodovi se koriste za potrošnju u svežem stanju, smrzavanje, kao i za druge vidove prerade. Najrodnija je sorta kupine a prinosi se često kreću i preko 25 t /ha.

Prodaja sadnica kupina Lohnes

Sadnice kupine - Lohnes

Sorta kupine Lohnes daje veoma visoke prinose i u punom rodu od treće godine može obezbediti prinos i do 4 t/10 ari. Ima krupne plodove prosečne težine 6,5 gr kompaktnog oblika.
Veoma je produktivna sorta kupine koja može proizvesti do 3,6 kg voća po grmu. Ima krupan, čvrst plod, sjajne crne boje i dobrog je ukusa. Plod kupina sadrži mnogo minerala i vitamina.

Sadnice kupine Tripple Crown

Sadnice kupine - Tripple Crown

Plodovi su krupni (6-7g), sjajno crni, slatkog ukusa, sa visokim sadržajem rastvorljive suve materije (15,3%). Plod je slabije čvrstoće i ima sklonost ka reverzibilnosti crvene boje na pojedinim koštunicama u plodu, što je i pored odličnog ukusa čini manje pogodnom sortom za svežu potrošnju.

Scroll