Sadnice maline

Malina je višegodišnja listopadna biljka, žbunastog ili polužbunastog rasta, sa višegodišnjim korenom i sa jednogodišnjim i dugim dvogodišnjim izdancima koja pripada familiji ruže.
Plodovi maline su slatkokiseli, vrlo ukusni, aromatični i lako svarljivi.

Prodaja sadnica malina Polana

Sadnice maline - Polana

Polana je veoma rodna sorta, u koliko su ispoštovani svi pogodni i potrebni uslovi podizanja zasada, u proseku prinos može iznositi 10-12 tona po hektaru. Malinjak ima pun rod prvih petnest godina, onda počinje sa opadanjem. Polana rađa na jednogodišnjim lastarima koji rastu do proleća, a plodovi se formiraju u gornjoj polovini lastara, srednje krupni su, jako crvene boje, aromatičnog i bogatog ukusa.

Sadnice maline Vilamet

Sadnice maline - Vilamet

Vilamet malina je veoma otporna biljka koja daje krupno tamno crvene plodove , dobrog ukusa i koja počinje da zri krajem juna. Sadnice mogu da dostignu visinu do 3 metra. Prija joj da bude na poziciji sa dosta sunca i traži dosta redovnog zalivanja i đubrenja kako bi prinos bio bolji. Stabljika koja je dala plod posle berbe mora da se odseče.

Sadnice maline Tulamin

Sadnice maline - Tulamin

Malina Tulamen daje slatke plodove, zreli plodovi su svetlo-crvene, ređe purpurno crvene, imaju jak ukus maline. Tulamen ima produžen period zrenja maline tako da može da se otprema sveža duže vreme.

Scroll